ZVC Goldgetters voetbaljaargang 2019-2020: de analyse

Hoewel het seizoen 2019-2020 abrupt ten einde kwam, mocht de jaarlijkse analyse niet ontbreken:

*ZVC Goldgetters degradeerde vorig seizoen naar derde klasse. Even leek goudzwart Excelsior nog van de titel te kunnen houden, maar zuur puntenverlies en de coronacrisis deed ZVC Goldgetters vrede nemen met een tweede plek in de eindrangschikking. Hierdoor promoveert goudzwart na één jaar derde meteen terug naar de tweede reeks.

*Net als de voorbije jaren speelde ZVC Goldgetters haar thuiswedstrijden in sporthal Kouter te Leest.

* In totaal zaten er 10 ploegen in reeks 3B. Aangezien de competitie werd gestaakt half maart, werden niet alle wedstrijden afgewerkt.

* In totaal speelde ZVC Goldgetters 14 competitiewedstrijden. Het won 9 keer, speelde tweemaal gelijk en verloor 3 keer. In de bekerpoule kwam het slechts tweemaal in actie: 1 gelijkspel en 1 verliespartij deed niet het beste verhopen.

* Op het veld van kampioen Excelsior leed goudzwart haar pijnlijkste nederlaag (10-3), maar de honger was groot in de terugwedstrijd om de puntjes op de i te zetten: 7-2 in het voordeel van de Goldgetters.

* De Liga oordeelde om de rangschikking van half maart meteen als eindrangschikking te gebruiken. Hierdoor mag goudzwart als vicekampioen naar 2a.

* In de 14 wedstrijden wist ZVC Goldgetters 80 doelpunten te maken. Zelf kreeg het er 54 om de oren.

* Voor het eerst sinds lang geen Nick of Ken als topschutter dit seizoen. De titel gaat dit jaar naar Nils met 15 doelpunten. Nick en Ken (elk 14 doelpunten) maken het podium compleet.

* Ook een verrassende assistenkoning dit seizoen. Bjorn leverde dit seizoen 29 assists af. Nils (9) en Dieter (7) zaten hem op de hielen, maar Bjok hield stand.

* Ook dit seizoen kreeg geen enkele speler een gele of rode kaart onder zijn neus.

* Wegens het coronavirus werden alle wedstsrijden vanaf half maart geannuleerd. Wanneer ZVC Goldgetters effectief terug uit de startblokken schiet, zal de toekomst uitwijzen.

In een seizoen waarin vrij snel duidelijk werd dat er kon mee worden gestreden voor de titel, kwam goudzwart rond de jaarwissel in het spoor van de leider. Zuur puntenverlies en het coronavirus beslisten er anders over waardoor ZVC Goldgetters met een tweede plek de deur naar 2A opnieuw opende.

Pagina geladen in 0.17055 seconden
2012-2020 © Robin Pellegrims